Financieringsinformatie

Programma Onderzoek & Implementatie

Met het Programma Onderzoek & Implementatie (PO&I) wil KWF onderzoeksresultaten vaker en sneller vertalen naar toepassingen voor de patiënt. KWF stuurt hier actief op door in nauw contact met het onderzoeksveld kansen en knelpunten tijdig te signaleren en op te pakken.

Themacall Palliatieve zorg

Vanaf medio juni kunnen onderzoekers bij KWF projectvoorstellen op het gebied van palliatieve zorg indienen. Met deze themacall wil KWF onderzoek naar systematisch symptoommanagement in de palliatieve fase stimuleren. Voor de call is een bedrag tussen 3 en 5 miljoen euro beschikbaar. 

Themacall Slimme Meettechnologieën

Biosensoren, liquid biopsies, wearables en andere slimme meettechnologieën bieden nieuwe kansen voor de preventie, vroegdetectie en monitoring van kanker. Eind augustus opent KWF een call om een impuls te geven aan dit soort innovaties. Op 14 juni vindt een matchmakingevent plaats voor potentiële aanvragers.

Uroloog André Vis

Onderzoek uitgelicht

Dr. André Vis onderzoekt of te voorspellen is welke blaaskankerpatiënten een blaasverwijdering bespaard kan blijven.

Nieuwsbrief

Met KWF Nieuws voor onderzoekers houden we je op de hoogte van onze activiteiten op het gebied van (de financiering van) kankeronderzoek. Bekijk de laatste edities:

Toolkit

KWF wil helpen waar het kan om onderzoeksresultaten door te vertalen naar toepassingen in de praktijk. In onze toolkit verzamelen we informatie die bij die doorontwikkeling kan helpen, zoals venture challenges en relevante wet- en regelgeving.

Contact

Wij beantwoorden graag jouw vragen over  onderzoek en financiering.

vrouwelijke onderzoeker in een laboratorium

Jouw onderzoek in de media

​KWF is afhankelijk van publieke giften. Dankzij onze donateurs en vrijwilligers kunnen wij levensreddend onderzoek financieren. 

Wij laten daarom graag zien dat elke euro telt. Met jouw hulp als KWF-ambassadeur kunnen we inspirerende verhalen vertellen.

Lees hoe KWF onderzoek in de schijnwerpers zet en bekijk onze wetenschapscommunicatietips.

Werkgemeenschappen

Om samenwerking te stimuleren, heeft KWF werkgemeenschappen ingericht. 

Financiering oude stijl

Voor onderzoeksprojecten die vóór 8 januari 2016 gehonoreerd zijn, gelden de voorwaarden zoals destijds verstrekt via de (bijlagen van de) toekenningsbrief.