699 mensen steunen deze actie | Deze actie loopt tot 30-06-2020

€ 21.210 van de € 60.000 opgehaald

Onderzoek naar slokdarm- en maagkanker. Helpt u mee?

Ieder jaar krijgen 2.500 mensen in Nederland de diagnose slokdarmkanker. En ongeveer 1.700 mensen krijgen te horen dat ze maagkanker hebben. Kanker in het spijsverteringskanaal is ingrijpend. Het kan verregaande gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven.

Meer onderzoek blijft hard nodig
Dankzij onderzoek naar kanker is de kans op overleving de afgelopen decennia fors gestegen. Op dit moment overleeft gemiddeld 65% van de kankerpatiënten de eerste vijf jaar na de diagnose. Helaas ligt dit percentage voor patiënten met slokdarm- of maagkanker veel lager. Onderzoek naar deze vormen van kanker blijft daarom hard nodig.

Helpt u mee?
De bevlogen onderzoekers van het AVL Slokdarm- en maagkankercentrum zetten zich dagelijks in om beter te begrijpen hoe slokdarm- en maagkanker ontstaat en zijn gedreven om voor elke patiënt een werkzame behandeling te ontwikkelen. Voor dit onderzoek zijn topwetenschappers, apparatuur, tijd en vooral geld nodig. U kunt ons hierbij helpen. Iedere donatie, klein of groot, is welkom en draagt direct bij aan onderzoek naar slokdarm- en maagkanker.

Dank u wel voor uw betrokkenheid!


Team Slokdarm- en Maagkanker