699 mensen steunen deze actie | Deze actie loopt tot 30-06-2020

€ 21.210 van de € 60.000 opgehaald

Onderzoek naar bewegen bij kanker. Helpt u mee?

Borstkankerpatiënten hebben mede de door de behandeling van chemotherapie en bestraling een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Uit eerder onderzoek zijn aanwijzingen dat bewegen tijdens de behandeling met chemotherapie een beschermende werking kan hebben op het hart. Dr. Martijn Stuiver van het Centrum van Kwaliteit van Leven van het Antoni van Leeuwenhoek onderzoekt nu of bewegen tijdens de chemotherapie ook op lange termijn bescherming biedt tegen hartschade.

Draagt u bij?
Van 190 vrouwen die 8 jaar geleden meededen aan een beweegprogramma tijdens de chemotherapie voor borstkanker wordt opnieuw de gezondheid van het hart- en vaatstelsel gemeten. Door de corona-maatregelen kunnen helaas minder deelnemers tegelijk worden gemeten.
Dr. Stuiver: ”We hebben nu een unieke kans om deelnemers te includeren, maar door corona hebben extra tijd nodig. Het zou geweldig zijn als we met extra donaties de aanstelling van onze PhD-studente kunnen verlengen en dit waardevolle onderzoek succesvol kunnen afronden. Helpt u mee?”

Dr Martijn Stuiver