Werven aan de deur of via telefoon

Op dit moment komen we niet langs de deur vanwege de coronamaatregelen. Op 15 oktober 2020 stopten we tijdelijk met onze huis-aan-huisactiviteiten. Dit doen we voor de veiligheid van jou en van onze medewerkers.

Heb je een vraag over werving aan je deur? Bel dan de COVID-19 Hotline 020-2157377 (maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 21.00 uur). Dit nummer is van de vereniging DDDN die de kwaliteit van straatwerving voor goede doelen in Nederland bewaakt.

Onze manieren van werving

Voor ons werk zijn we afhankelijk van mensen die ons een warm hart toedragen, zoals donateurs en vrijwilligers. Hun bijdrage is onmisbaar, want dankzij hen kunnen we elke dag kanker bestrijden én ons inzetten voor een beter leven met en na de ziekte. Daarom zoeken we donateurs, vrijwilligers en KWF Loterij-spelers via persoonlijke gesprekken aan de deur en telefoon.

Iemand aan de deur

Regelmatig gaan enthousiaste jongens en meiden op pad om donateurs, deelnemers voor de KWF Loterij en vrijwilligers te zoeken. Dit gebeurt op werkdagen tot 21.00 uur, op zaterdag tot 20.00 uur en op zondag alleen in geopende winkelcentra. Verder is KWF soms te vinden op evenementen.

Je ziet precies welke goede doelen deze week in jouw buurt aanwezig zijn in het wervingsrooster van CBF (de toezichthouder op erkende goede doelen in Nederland). Klik hier om te zien wie er deze week in jouw buurt is.

Heb je een vraag over wervers die aan de deur zijn geweest? Mail dan naar publieksservice@kwf.nl.

Hoe herken je onze wervers?

  • Ze hebben altijd rode kleding of een wit hesje aan met het logo van KWF.
  • Ze vragen niet om meteen geld te geven. Maar of je een formulier wil invullen en zo donateurs, loterijspeler of vrijwilliger wordt.
  • Ze hebben vaak een tablet (zoals een iPad) bij zich waarop informatie staat en het formulier kan worden ingevuld.
  • Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding per sms, als je het formulier hebt ingevuld.

Iemand aan de telefoon

Om in contact te komen met donateurs, vrijwilligers en KWF Loterij-spelers bellen we ook weleens. Dat gebeurt vooral door externe bedrijven die dat voor ons doen. Natuurlijk werken we volgens alle wettelijke bepalingen, zoals het ‘Bel-Me-Niet-Register’.