699 mensen steunen deze actie  | Deze actie loopt tot 30-06-2020
€ 21.210 van de € 60.000 opgehaald

Behandeling voorspellen met elektrische neus

Iedere patiënt is uniek en reageert anders op een behandeling. Om te voorspellen welke behandeling het beste is voor de patiënt, wordt er meestal op basis van een stukje weefsel een analyse gemaakt. De eNose maakt het mogelijk om voorspellingen voor longkankerpatiënten te doen op basis van de adem.

Hoe werkt de eNose?
In de lucht die een mens uitademt zitten tot wel 200 verschillende gassen. Een samenstelling van die gassen wordt bepaald door wat zich in ons lichaam afspeelt. Ziektes, waaronder longkanker, hebben daar invloed op. De eNose herkent patronen in de uitgeademende lucht. 

De vernieuwde versie van de eNose kan voorspellen of een longkankerpatient baat heeft bij een behandeling met chemo- en radiotherapie. Mogelijk kan het ook aangeven of er een verhoogde kans is op bijwerkingen en welk nieuw middel het beste is voor de patiënt voorafgaand aan een operatie. Voordat deze nieuwe versie van de eNose kan worden ingezet, moet deze wetenschappelijk worden onderzocht.

Draagt u bij?
Voor het onderzoek dat wordt uitgevoerd in samenwerking met 3 andere ziekenhuizen is € 60.000 nodig. Paul Baas: 'Hiervan kunnen we 4 nieuwe eNoses aanschaffen en de bijhorende data-analyses uitvoeren. Het zou geweldig zijn als longartsen deze nieuwe versie van de eNose kunnen gebruiken voor een directe, accurate voorspelling en met een uitslag die er binnen enkele seconden uitrolt. Zo kan de patiënt sneller starten met de juiste behandeling.

 

Draag bij aan het onderzoek naar de vernieuwde eNose

Ja, ik draag bij aan de aanschaf van 4 eNoses:

Ik doneer eenmalig

U bent het bedrag vergeten.

Persoonlijke gegevens

Geslacht is verplicht.
Voorletter is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Postcode is verplicht.
Huisnr. is verplicht.
Toevoeging is verplicht.
Straatnaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
is verplicht.
Telefoon is verplicht.
E-mail is verplicht.

Betaalmethode

Er is geen bank geselecteerd. Doneer gemakkelijk met iDeal
IBAN (NL00BANK1111222233) is verplicht.

U heeft voor een eenmalige machtiging gekozen.

BIC (Bij buitenlandse betalingen) is verplicht.
Ja, ik machtig de Antoni van Leeuwenhoek Foundation om jaarlijks geld af te schrijven. Uw donatie wordt rond de 25e van de maand afgeschreven.
Maak een keuze in creditcards
Ik blijf graag op de hoogte van nieuws, acties en manieren waarop ik kan bijdragen aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. is verplicht.

Lees in het privacy statement hoe de Antoni van Leeuwenhoek Foundation omgaat met uw persoonsgegevens.