Veelgestelde vragen...

...over Nederland geeft licht

Je vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen over Nederland geeft licht en het doneren van een lampion.

Verlichting 20 december 2020

Waar kan ik de verlichting van de lampionnen zien?

SBS6 heeft de verlichting van de duizenden lampionnen live uitgezonden op zondag 20 december. Je kan de uitzending terugkijken via kijk.nl of onze Facebook-pagina.

Waarom was het verlichtingsmoment dit jaar anders dan vorige jaren?

Vorige jaren maakten we met ruim honderd vrijwilligers een groot hart van lampionnen. Dit jaar konden we niet met zoveel mensen bij elkaar komen, vanwege de coronamaatregelen. Er was daarom geen publiek aanwezig bij het evenement. De lampionnen werden dit jaar niet in de vorm van één groot hart geplaatst, maar op verschillende manieren met kleine lampionnen, passend bij Madurodam. En passend binnen de coronamaatregelen.

Om wat voor lampionnen ging het?

Soms worden de lampionnen verward met wensballonnen die de lucht in gaan. Maar die zijn het níet. De lampionnen blijven op de grond, zijn weerbestendig en kunnen niet wegwaaien. Na afloop worden ze netjes en duurzaam opgeruimd.

Naar boven

Ik heb alles gelezen, maar heb nog steeds een vraag. Waar kan ik die stellen?

We hoopten natuurlijk dat je vraag hier al was beantwoord. Maar stiekem vinden we het ook leuk om met je in contact te komen. Dus stuur gerust een mail naar geeflicht@kwf.nl. Dan helpen we je verder!