Nederland geeft licht

close up lampionnen

Klein hart, groot gebaar

Op 20 december hebben we met elkaar meer dan 40.000 lampionnen verlicht in Madurodam. Elke lampion brandde voor een dierbare die wordt gemist of die extra steun kan gebruiken. 
Alle donaties dragen bij aan onderzoek, preventie, een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn geweest en zorg rond de palliatieve levensfase.

Hart van lampionnen 2020

Terugblik op 5 jaar lampionactie

Al 5 jaar doneren mensen uit het hele land in december een lampion voor een dierbare die is geraakt door kanker. De lampionnen worden op een bijzondere locatie verlicht.

Spaarvarken

Besteding

De opbrengst van Nederland geeft licht besteden we aan onze missie: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen, meer mensen die beter leven met en na kanker en goede zorg voor iedereen die niet meer beter wordt.

Hart van lampionnen in Nederland

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Nederland geeft licht? Over jouw lampion of donatie? Over het samen doneren? Of over het verlichtingsmoment op 20 december? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen.

Lampion met Brennan Heart

Speciaal muzieknummer

Voor 'Nederland geeft licht' maakten dj Brennan Heart, Christon en het Metropole Orkest een bijzondere versie van 'Hold on to Tomorrow'.